Kiváló élelmiszerhigiéniai ellenőrzési eredmény a Dédiben!
Dédi Vendégháza - J.M.
-
2020. 05. 03. 16:36:00

2020. április 16-án történt Pest Megyei Kormányhivatal Gödöllői Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya ellenőrzésének eredménye.
A Dédi Vendégháza számára elsődleges fontosságú, hogy Kedves Vendégeink kiszolgálása maximális élelmiszerhigiéniai biztonságban történjen.
Különösen igaz ez a jelenlegi rendkívüli, koronavírus-járvánnyal terhelt időben. Ezért saját magunk kértük a Pest Megyei Kormányhivatal
Gödöllői Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának munkatársait, hogy éttermünkben soron kívül tartsanak
hatósági ellenőrzést. Azért, hogy külső, a legszigorúbb hatósági szakemberektől kapjunk visszajelzést eddigi higiéniai intézkedéseinkről és
hatályos munkafolyamatainkról.
Az ellenőrzés 2020.április 16-án megtörtént, és nagy örömünkre kiváló eredménnyel végződött!
A Hivatal munkatársai teljes működésünket ellenőrizték és áttekintették, minden folyamatunkat értékelték. Az ellenőrzés során mindent tökéletesen
rendben lévőnek találtak! Az alábbiakban néhány megállapítást idézünk az ellenőri jelentésből.
„ A tulajdonos beszerezte a megfelelő hatású tisztító és fertőtlenítő szereket, és a dolgozók részére a személyes védőeszközöket (maszk, gumikesztyű).”
„ A dolgozók és az üzletbe lépő szállítók higiéniai oktatása megtörtént.”
„ A gazdasági bejáratnál fertőtlenítő hatású kéztisztító felszerelése megtörtént és belépés csak szájmaszkok használatával lehetséges, fertőtlenített kézzel.”
„ A munkafolyamatoknál a dolgozók szájmaszkot és gumikesztyűt viselnek.”
„ Az elkészült ételeket egyszer használatos eszközökben szállítják ki.”
„Megvalósul az érintésmentes csomagolás.”
„ A kiszállítás feltételei megfelelőek, a futár maszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítőt használ.”
„Az egység higiéniai állapota, tisztasága megfelelő, rendelkezik előkészítő helyiségekkel, melyek kialakítása, felszereltsége az előírásoknak megfelelő.”
„ A hűtőkapacitás megfelelő. HACCP rendszer kialakított, a hozzátartozó regisztrációs lapokat vezetik.”
„ A dolgozók egészségügyi alkalmassági vizsgálata megtörtént.”
Örülünk, hogy az utóbbi hetekben tovább szigorított higiéniai erőfeszítéseink megerősítést nyertek a szakemberek ellenőrzésében is.
Célunk továbbra is változatlan: vásárlóink kiszolgálása ízletes, választékos ételekkel, kedvező áron.
A Dédi higiéniai 12 pontja:
Dolgozóink a munkaterületre történő belépés előtt kézfertőtlenítésen esnek át.
Kötelező a védőmaszk és a gumikesztyű használata
Szakácsaink munkában
Minden felületet naponta fertőtlenítünk.
Üzemórákon kívüli ózon fertőtlenítés
Az étecsomagolás első fázisa
Az ételcsomagolás második fázisa
Az ételcsomagolás harmadik fázisa
A szállítóeszközöket naponta fertőtlenítjük
A csomagolt ételek futárnak történő átadása
A rendelt étel érintésmentes átadása